wtorek, 23 kwietnia 2013

Tarta z jabłkami w brandy


Dziś mamy dla Was szybki i pyszny przepis na tartę z jabłkami z nutą brandy. Znany i lubiany smak w lekko zmienionym wydaniu. Wykorzystałyśmy popularny u nas i sprawdzony wielokrotnie  przepis na półkruche ciasto. Najlepsza z kawą, lodami i kleksem bitej śmietany! :)

środa, 17 kwietnia 2013

Tarta cytrusowa


Tarta ta powstała z jednego zasadniczego powodu - pragnienia słońca. W końcu przyszła wiosna, w końcu świeci słońce, o temperaturze już nie wspominając.
A ze słońcem kojarzą się cytrusy. Orzeźwiający zapach, smak i kolor przypominający słońce. Zdecydowanie brakowało nam wiosny, dlatego świętujemy ją w każdy możliwy sposób :) Tarta cytrusowa w słonecznym kolorze jest tego najlepszym dowodem.

poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Święta Krowa


Prawdziwy hamburger to przede wszystkim sto procent wołowiny i pyszna podpieczona bułka. Reszta, czyli dodatki zależą już od upodobań. Danie, o ile można tak powiedzieć o kotlecie w bułce, wymyślili niemieccy imigranci, którzy przybyli do Stanów Zjednoczonych.
Moda na typowe fast foody mija, ale pojawia się za to ta dotycząca prawdziwych, domowych hamburgerów, to coś w stylu powrotu do korzeni. I to nam się podoba.
O Świętej Krowie słyszałyśmy różne opinie, część z nich - że jak najbardziej, że fajnie, smacznie. Inni  mówili o tym, że bez szału. Postanowiłyśmy to sprawdzić.

czwartek, 11 kwietnia 2013

Spaghetti z serowo-szpinakowym sosem i szynką parmeńską


Szynka parmeńska - dla nas, w każdej ilości. Do pieczywa, do pizzy, sałaty, makaronu. Jedyny minus - cena, ale i z tym jest coraz lepiej. Ser pleśniowy jako główny składnik sosu, to bardzo dobry pomysł, zwłaszcza wtedy, gdy chcemy podać coś wyrazistego. Szpinak - dodatek idealny. Bazylia i makaron spaghetti to połączenie znakomite. A teraz łączymy to wszystko razem i możemy delektować się wspaniałym  i szybko podanym spaghetti. Co Wy na to?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...