Uwielbiam łososia i uwielbiam szpinak.
Połączenie jednego i drugiego jest dla mnie zatem niebywałą ucztą! Smażone
dzwonka łososia są bardzo proste do wykonania. Możemy je połączyć z przeróżnymi
dodatkami - np z kaparami, z cebulką. Ja wybrałam wersję numer dwa. Walory smakowe w połączeniu ze zdrową rybą. Czy potrzeba czegoś więcej? ;)
Potrzebujemy:
Potrzebujemy:
- dzownka łososia (tyle ile potrzebujemy)
- dwie czerwone cebule
- świeża pietruszka
- sół morska
- pieprz
- oliwa
Oczyszczone z łusek dzwonki osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Łososia smażymy po ok, 5 min z każdej strony, pod koniec smażenia dodajemy posiekaną świeżą pietruszkę. Podajemy na szpinaku duszonym z czosnkiem. Łososia skrapiamy sokiem z limonki albo cytryny.
Smacznego!
Tylko pamiętajcie drogie czytelniczki i drodzy czytelnicy, żeby łososia obtoczyć w mące!
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia, apotrawa na pewno smaczna.Pozdrawiam.M
OdpowiedzUsuń