Mimo, że za oknem chłodno i deszczowo to mam nadzieję, już za chwilę zrobi się ciepło, nawet wręcz upalnie. Na taką właśnie pogodę idealny będzie schłodzony kompot z rabarbaru. Słodko-kwaśny smak tego napoju jest jedyny w swoim rodzaju. Zrobienie kompotu jest bardzo proste. Trzeba mu tylko poświęcić troszkę czasu... ;)
Potrzebujemy:
- 8 rabarbarów
- 2 litry wody
- cukier (nigdy nie wiadomo ile - trzeba wyczuć)
Wykonanie:
Gotujemy w garnku wodę, dodajemy do niej obrany i pokrojony w duża kostkę rabarbar i gotujemy, kiedy rabarbar zmięknie dodajemy cukier, tyle ile potrzeba. W smaku kompot musi być słodko-kwaśny.
PS: A do kompotu polecam wytrawne mufiny. Przepis znajdziecie tu: http://amenuplease.blogspot.com/2012/04/muffiny-z-cukinia-oliwkami-i-serem.html
najpyszniejszy i najbardziej orzezwiajacy :)
OdpowiedzUsuńi najlepiej smakuje w sezonie :)
OdpowiedzUsuńTo ja poproszę o szklaneczkę;)
OdpowiedzUsuńWszystko co z rabarbarem jest pyszne :D
OdpowiedzUsuń