niedziela, 30 grudnia 2012

Pasta z tuńczyka i papryki

Już jutro ostatni dzień roku, co oczywiście oznacza Sylwestra! Szykujecie się na jakąś imprezkę? Wielki bal? Domówka z najbliższymi znajomymi? A może na przekór wszystkim zostaniecie w domu z lampką szampana i ulubionym filmem? Tak, czy inaczej jeść trzeba, dlatego warto przygotować mały bufecik. My proponujemy Wam kanapeczki z pastą z tuńczyka z papryką. Szybko i smacznie. :)

Potrzebujemy:
  • dowolne pieczywo (Wasze ulubione)
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • pół czerwonej papryki
  • garść natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • pół łyżeczki harrisy (można zastąpić ostrą papryczką)
  • sól, pieprz
  • masło

Wykonanie:
Tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy do niego posikaną w drobną kosteczkę paprykę i posiekaną pietruszkę. Dodajemy majonez, harrisę. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku. Pieczywo smarujemy odrobiną masła, a następnie nakładamy na pieczywo porcję pasty.
Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...