wtorek, 5 czerwca 2012

Kompot z rabarbaru

Mimo, że za oknem chłodno i deszczowo to mam nadzieję, już za chwilę zrobi się ciepło, nawet wręcz upalnie. Na taką właśnie pogodę idealny będzie schłodzony kompot z rabarbaru. Słodko-kwaśny smak tego napoju jest jedyny w swoim rodzaju. Zrobienie kompotu jest bardzo proste. Trzeba mu tylko poświęcić troszkę czasu... ;) 

Potrzebujemy:

  • 8 rabarbarów
  • 2 litry wody
  • cukier (nigdy nie wiadomo ile - trzeba wyczuć)


Wykonanie:
Gotujemy w garnku wodę, dodajemy do niej obrany i pokrojony w duża kostkę rabarbar i gotujemy, kiedy rabarbar zmięknie dodajemy cukier, tyle ile potrzeba. W smaku kompot musi być słodko-kwaśny.


PS: A do kompotu polecam wytrawne mufiny. Przepis znajdziecie tu: http://amenuplease.blogspot.com/2012/04/muffiny-z-cukinia-oliwkami-i-serem.html

4 komentarze:

  1. najpyszniejszy i najbardziej orzezwiajacy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. i najlepiej smakuje w sezonie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To ja poproszę o szklaneczkę;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystko co z rabarbarem jest pyszne :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...