Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami – przynajmniej tak wskazuje kalendarz, bo niestety w pogodzie tego nie widać. Dziś pierwszy dzień wiosny, a śnieg tak jak zalegał tak zalega nadal. Mamy nadzieję, że wiosna wygra pojedynek z zimą i słońce zagości na dobre, nie tylko na niebie ale i w Waszych sercach. Przygotowania do Świąt Wielkanocnych nabierają tempa, my testujemy, jakie jajka mogą zagościć na naszych stołach. Z tej racji, że uwielbiamy awokado bardzo często łączymy je z jajkiem. Dziś mamy dla Was propozycję na jaka nadziewane z awokado. Mamy nadzieję, że pyszny i szybki farsz do jajek, przypadnie Wam do gustu :)
Potrzebujemy:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- pół awokado
- mała łyżka majonezu
- łyżeczka chrzanu
- pieprz, sól
- garść roszponki
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramuy i odcinamy górę jajka, tak aby wydrążyć żółktko i móc je nadziać farszem. Zółtko i odcięte białko siekam, dodajemy połowę posiekanego awokado, majonez, chrzan, ordrobinę szczypiorku. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Jajka nadziewamy farszem i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy przybrane roszponką.
pyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuńdziękujemy:)
Usuńpysznie wyglądają:) pomysł bomba!:)
OdpowiedzUsuńkoniecznie wypróbuj! :)
Usuń