czwartek, 21 marca 2013

Jajka faszerowane z awokado

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami – przynajmniej tak wskazuje kalendarz, bo niestety w pogodzie tego nie widać. Dziś pierwszy dzień wiosny, a śnieg tak jak zalegał tak zalega nadal. Mamy nadzieję, że wiosna wygra pojedynek z zimą i słońce zagości na dobre, nie tylko na niebie ale i w Waszych sercach. Przygotowania do Świąt Wielkanocnych nabierają tempa, my testujemy, jakie jajka mogą zagościć na naszych stołach. Z tej racji, że uwielbiamy awokado bardzo często łączymy je z jajkiem. Dziś mamy dla Was propozycję na jaka nadziewane z awokado. Mamy nadzieję, że pyszny i szybki farsz do jajek, przypadnie Wam do gustu :)

Potrzebujemy:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • pół awokado
  • mała łyżka majonezu
  • łyżeczka chrzanu
  • pieprz, sól
  • garść roszponki
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramuy i odcinamy górę jajka, tak aby wydrążyć żółktko i móc je nadziać farszem. Zółtko i odcięte białko siekam, dodajemy połowę posiekanego awokado, majonez, chrzan, ordrobinę szczypiorku. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Jajka nadziewamy farszem i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy przybrane roszponką.


4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...