Kolejna propozycja jaj faszerowanych, idealnych na nadchodzące Święta - tym razem z rybną nutą. Bez nich nie ma mowy o Wielkanocy. Sprawdzą się również przy innych okazjach. Proste w wykonaniu, efektowne, dzięki dodatkowi różowego kawioru.
Przygotowania do Świąt nabierają już zdecydowanego tempa!
Składniki:
- 4 jajka na twardo
- majonez
- serek mascarpone lub inny śmietankowy +/- jedna spora łyżka
- 1-2 łyżeczki pasy z łososia - taka z tubki (można pominąć lub dodać trochę więcej)
- różowy "kawior" - czyli ikra ryb łososiowatych, można zastąpić czarnym lub tym najszlachetniejszym - z jesiotra :)
- sól, pieprz do smaku
- odrobina soku z cytryny (kilka kropel)
- Wykonanie jest bardzo proste: po ugotowaniu i ostudzeniu, obrane jajka kroimy na pół. Wyciągamy żółtka, przekładamy je do osobnego naczynia i rozdrabniamy. Następnie dodajemy serek, pastę i ikrę, na koniec majonez - masa nie może być rzadka, więc nie przesadzamy z majonezem. Doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy dokładnie.
- Masę z żółtek przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nią białka. Dowolnie dekorujemy.
Smacznego!
fajny pomysł, ładnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńdziękujemy! :)
Usuń