sobota, 23 marca 2013

Jajka "na różowo"









Kolejna propozycja jaj faszerowanych, idealnych na nadchodzące Święta - tym razem z rybną nutą. Bez nich nie ma mowy o Wielkanocy. Sprawdzą się również przy innych okazjach. Proste w wykonaniu, efektowne, dzięki dodatkowi różowego kawioru.
Przygotowania do Świąt nabierają już zdecydowanego tempa!


Składniki: 


  • 4 jajka na twardo
  • majonez
  • serek mascarpone lub inny śmietankowy +/- jedna spora łyżka
  • 1-2 łyżeczki pasy z łososia - taka z tubki (można pominąć lub dodać trochę więcej)
  • różowy "kawior" - czyli ikra ryb łososiowatych, można zastąpić czarnym lub tym najszlachetniejszym - z jesiotra :)
  • sól, pieprz do smaku
  • odrobina soku z cytryny (kilka kropel)


  1. Wykonanie jest bardzo proste: po ugotowaniu i ostudzeniu, obrane jajka kroimy na pół. Wyciągamy żółtka, przekładamy je do osobnego naczynia i rozdrabniamy. Następnie dodajemy serek, pastę i ikrę, na koniec majonez - masa nie może być rzadka, więc nie przesadzamy z majonezem. Doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy dokładnie.
  2. Masę z żółtek przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nią białka. Dowolnie dekorujemy.
Smacznego!



2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...